Veel gestelde vragen

Wat maakt Lovea BIO uniek?

Lovea BIO is 100% natuurlijk en biedt zonbescherming op basis van minerale filters i.p.v. chemische filters zoals het geval is in conventionele zonproducten. Lovea BIO voldoet aan de allerhoogste Europese SPF eisen en is voorzien van het CosmeBIO en ECOCERT keurmerk. Lovea BIO is vrij van parabenen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en - parfums. Hierdoor is Lovea BIO zacht en veilig voor de huid en staat het garant voor 100% veilig zonnen.

 

Ik heb een uv-armbandje gekregen bij mijn Lovea zonnebrandcreme, maar wat is dit precies?

Het UV armbandje reageert op de kleinste hoeveelheid UV straling. Bij weinig straling zal het licht verkleuren, in de volle zon is de kleurverandering groot. Fascinerend en nuttig want het maakt de onzichtbare zonnestraling zichtbaar! Gebruik het armbandje als een geheugensteuntje voor het insmeren, of gewoon omdat het leuk is.

 

Er wordt gezegd dat minerale producten een witte waas achterlaten.  Waarom is dit bij Lovea niet het geval?

Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over de relatie tussen minerale factor en witte waas. Tot dusver was het niet mogelijk om een minerale formule te ontwikkelen met hoge SPF die geen witte waas achter liet. Laboratoires Biocos, de producent van Lovea, heeft echter een innovatieve formule ontwikkeld die wel hoge minerale bescherming biedt zonder een witte waas te geven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciale technologie waarbij de minerale deeltjes verkleind worden (micronized) tot een grootte waarbij de formule goed smeerbaar wordt en geen witte strepen geeft.  De deeltjes worden echter dusdanig groot gehouden dat ze niet door de huid heen zullen dringen. Op deze manier wordt er een optimale balans gevonden tussen gebruiksgemak (hoge factor, geen witte waas) en veiligheid.       

 

De Lovea producten met SPF 30 en 50 smeren iets moeilijker uit dan de SPF 15, hoe komt dit?

De witte kleur en de iets mindere smeerbaarheid worden veroorzaakt door de hoeveelheid minerale filter (titanium dioxide) die nodig is om de hoge bescherming te bereiken (SPF 30/50). Titanium dioxide heeft een witte kleur waardoor voorheen BIO producten met een hogere factor helemaal niet uitsmeerbaar waren. Lovea heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waardoor er een goede balans is gevonden tussen veiligheid (hoge factor met minerale filter) en gebruiksgemak (uitsmeerbaar). Om goed beschermd te zijn is het belangrijk dat u geen stukjes huid vergeet maar het is niet nodig om een overvloedige hoeveelheid crème te gebruiken. Het product laat zich dan goed uitsmeren en het laagje op de huid zal transparant en onzichtbaar zijn.

 

Neemt de beschermingsfactor van Lovea BIO af gedurende de dag?

De beschermingsfactor in de Lovea BIO producten is dusdanig stabiel dat deze niet terugloopt gedurende de dag zoals het geval is bij de meeste andere zon producten.  In principe is 1 keer smeren met Lovea BIO dus voldoende voor een hele dag bescherming! Wij raden echter toch aan om het insmeren regelmatig te herhalen voor het geval dat er door bijvoorbeeld kleding- en huid contact na een tijdje product van de huid verwijderd wordt. Om verbranden te voorkomen is het altijd beter om meerdere malen per dag in te smeren. Hierdoor wordt tevens het risico van het 'vergeten' van een stukje huid verkleind.

 

De Love BIO Monoi Dry Oil spray (lichtgele fles) bevat kleine stukjes vaste substantie. Wat is dit?

Monoi is beneden 23 ° C een vaste olie. Hierdoor kunnen er bij lagere temperaturen kleine deeltjes in de zonnespray ontstaan. Bij gebruik in de zon of na enige verwarming van het flesje in bijvoorbeeld lauw water zullen de deeltjes weer oplossen. Het stollen van de Monoi deeltjes heeft geen nadelig effect op de werking van het product. De overige producten van Lovea BIO bevatten minder Monoi olie waardoor er geen stolling ontstaat.

 

Op het etiket van Lovea Kids staat vermeld dat het product voor kinderen boven de 3 jaar is. Betekent dit dat het product niet geschikt is voor jongere kinderen?

De reden dat deze tekst op de verpakking staat heeft met wetgeving te maken. Lovea is officieel geen babyproduct fabrikant en is daarom verplicht om deze tekst op de verpakking te zetten. Daarnaast wil Lovea niet stimuleren dat hele jonge kindjes blootgesteld worden aan de zon omdat dit zelfs met goede bescherming risicovol is. In de praktijk gebeurt dit natuurlijk wel en wil men gewoon een goede zonnebescherming, ook voor de kleinere kindjes. Lovea kan hier goed voor gebruikt worden. Lovea BIO is 100% natuurlijk en geschikt voor de allergevoeligste huid en is dan ook JUIST heel erg geschikt voor (heel) jongere kinderen.

 

Is Lovea BIO vegan?

Ja, Lovea BIO is vegan en Ecocert gecertificeerd.

 

Heb je op deze pagina geen antwoord kunnen vinden op jouw vraag dan mag je ons ook mailen.